Παρακαλούμε ενεργοποιήστε τα Cookies στον Browser. Χρησιμοποιούνται για να έχετε στατιστικά αποτελέσματα στα Τεστ, και να βλέπετε την πρόοδό σας. ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! στον δικό μας SERVER.

Πόσο κοστίζει το δίπλωμα

Λίγα χρόνια πρίν ένα απο τα όνειρα των εφήβων ήταν μόλις κλείσω τα 18 και μια ημέρα να πάρω δίπλωμα οδήγησης. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Τόσο η ανεργεία που έχει κτυπήσει όλα τα νοικοκυριά όσο και το κόστος απόκτησης αυτοκινήτου, αποτρέπουν τα νέα παιδιά να έχουν όνειρα γενικώς. Με αποτέλεσμα η κρίση να κτυπήσει και τις σχολές οδήγησης.
Στο ερώτημα των υποψηφίων μαθητών “πόσο κοστίζει το δίπλωμα”, κάθε σχολή οδηγών έχει μειώσει τις τιμές για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
Όμως τα πάγια έξοδα των σχολών οδηγών έχουν αυξηθεί, καθώς τόσο οι τιμές της βενζίνης είναι υψηλές όσο και το κόστος συντήρησης των εκπαιδευτικών οχημάτων (ανταλλακτικά, ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος) έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Ο ανταγωνισμός αυξάνεται μεταξύ των εκπαιδευτών και το αποτέλεσμα είναι τραγελαφικό. Βλέπεις σήμερα ότι το κόστος των μαθημάτων έχει πέσει τόσο πολύ, που ο οδηγός ΤΑΞΙ να εισπράτει περισσότερα απο τον εκπαιδευτή οδηγών!!!
Κι εδώ αρχίζουν τα παρατράγουδα. Σχεδόν στο σύνολο οι σχολές οδηγών κοστολογούν το δίπλωμα σε πακέτο. Δηλαδή Φάκελλος με δικαιολογητικά, θεωρητικά μαθήματα, πρακτικά μαθήματα, εξετάσεις, και ότι άλλο προκύψει, όλα σε ένα πακέτο.
Αυτό όμως έχει σαν συνέπεια να υπάρχει υποβάθμιση της εκπαίδευσης των οδηγών και βέβαια αυτό δεν φαίνεται άμεσα, διότι οι δείκτες των ατυχυμάτων είναι μειωμένοι, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης έχει μειωθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Δυστυχώς αυτή η καθολική συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας κρύβει πίσω της πολλά προβλήματα για το μέλλον των παιδιών μας.